Utbildningsblogg

En truckutbildning i Göteborg kan leda till ett truckkort

Om du aldrig tidigare har kört en gaffeltruck kan du lätt ha fått intrycket att det är som att köra en bil. Men även om truckar också har fyra hjul och i de flesta fall även ett säkerhetsbälte slutar faktiskt likheterna där. Så om du kör en truck på samma sätt som en personbil kommer du snart inse hur olika de bägge typerna av fordon är. Samtidigt riskerar du också att orsaka en hel del skada. Därför bör du gå en truckutbildning i Göteborg innan du ger dig i kast med att försöka köra truck.

4 tips som gör dig till en bättre truckförare

Om du är en aspirerande truckförare bör du framför allt:

  1. Sätta dig in i säkerhetsreglerna. Oavsett om du är en erfaren truckförare eller en helt grön sådan bör du sätta dig in i de säkerhetsregler som gäller. Det händer nämligen att dessa regler och instruktioner förändras under årens lopp. Du behöver bland annat veta vilken klädsel du bör bära när du kör en truck. Detta då löst åtsittande kläder lätt kan fastna i maskinen.
  2. Bära rätt klädsel för jobbet. Utöver kläder som inte riskerar att fladdra och fastna i trucken bör du även bära skyddshjälm, skyddsskor samt en varselväst för att skydda dig samt göra dig synlig för de personer som arbetar i din närhet.
  3. Skaffa ett truckkort. Om du bor i Göteborgsregionen gör du lämpligast detta genom att gå en truckutbildning i Göteborg.
  4. Öva på att köra truck. Utöver de teoretiska och praktiska kunskaper som du tillskansar dig via utbildningen bör du även öva på att köra truck. Övning ger trots allt färdighet och ju mer du kör truck desto bättre kommer du bli på det!

Skaffa ditt truckkort via en truckutbildning i Göteborg

I dagsläget finns det förvisso inget formellt krav på att du som kör en truck ska ha ett truckkort. Däremot är Arbetsmiljöverket i sitt regelverk tydliga med att alla truckförare ska ha dokumenterade kunskaper. Dessa kunskaper ska dessutom vara såväl teoretiska som praktiska. Sådana skaffar du dig lämpligast via en truckutbildning i Göteborg.